СамокоВест

Медените звънчета на Самоков с отлично представяне в конкурса „Млади фолклорни таланти“ по БНР

Споделете ни в

ДВГ” Медени звънчета” при ОУ” Митрополит Авксентий Велешки”-Самоков се представи отлично на Гала концерта “ Млади фолклорни таланти” по БНР. „Млади фолклорни таланти“ е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. То се излъчва по програма „Хоризонт“ в предаването „Рано в неделя“.

В конкурса могат да участват деца с любителски и професионални записи на възраст от 3 до 18 години. Участниците са разделени в три възрастови групи: първа възрастова група от 3 до 8 г., втора от 9 до 14 г. и трета от 15 до 18 г.

Вече двайсет и две години деца от цялата страна, които обичат българската народна музика и се занимават с фолклор, изпращат записи до БНР и участват в класацията „Млади фолклорни таланти“ през цялата година. Всяка неделна сутрин слушателите класират директно в ефир предложенията и така дават възможност на изпълнителите да свирят и пеят в емблематичното концертно студио на Радиото с едни от най-ярките инструменталисти в България.

Великолепното изпълнение на Медените звънчета, с ръководител Даниела Георгиева спечели слушателите, които ги изпратиха за участие в Гала концерта и им дадоха възможност да  бъдат наградени с професионални записи по БНР.