СамокоВест

Тръгвам си от Самоков с доверието и топлотата на хората

Споделете ни в

Това бяха финалните думи на кандидата за президент Цецка Цачева при отпътуването й от предизборната среща със самоковското гражданство. Среща, продължила доста по-дълго от предвидената в протокола, защото самоковци видяха една очарователна и добронамерена жена, поела на плещите си огромната отговорност да бъде президент на българите, обединител на нацията. Спонтанността, с която искаха да се докоснат до нея и вицеадмирал Пламен Манушев, доказа колко е важна кампанията на ПП ГЕРБ „лице в лице”. Телевизионното присъствие на тези двама изключително харизматични личности не е достатъчно за да се усети истинската им същност, изненадала самоковци. Затова и дълго време след края на официалната част те продължиха да общуват, да изразяват топли чувства, да подкрепят и насърчават двойката в предстоящото трудно и отговорно състезание. – Заставаме пред вас с открито лице, разчитаме на вашата подкрепа – няма да ви излъжем, ще ви я върнем стократно, заяви от трибуната на площад „Захари Зограф” г-жа Цачева. Нашата основна цел е единение на българската нация – обединение на всички етноси и възрасти. Не трябва да се делим, защото, само когато сме заедно, сме силни и уважавани в Европа. Ние с Пламен Манушев сме стабилен екип, с разумни идеи за България. Ще бъдем всеки ден сред хората във всички 200 населени места, които предстои да обиколим и ще заставаме пред тях със самочувствието на доказани професионалисти. Ще дадем всичко от себе си, няма да пожалим усилия да убедим хората в своите качества. Имаме нужда от стабилност, от сигурност, от добре охранявани граници. Трябва да живеем в правова и справедлива държава, в която има работещ и независим съдебен процес. Не трябва да издигаме разделителни линии между хората. Тези, които се заиграват със страховете на хората в тези сложни времена, чертаят разделителните линии в обществото, продължи тя.

 – Г-жа Цачева и г-н Манушев ще бъдат силен тандем и ще работят за просперитета на България. Гарантирам ви, че те ще бъдат винаги с вас така, както са днес, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Като председател на парламента Цецка Цачева доказа, че може да говори с всички парламентарни групи и с всички депутати, да се вслушва в различните мнения и да взима правилните решения, подкрепяни от всички парламентарни групи, независимо дали са от управляващото мнозинство или от опозицията. Ще имаме първият президент жена на Република България и това ще бъде Цецка Цачева. Победата на президентските избори ще ни даде възможност да продължим напред в развитието на България – категоричен бе Цветанов.

Изненадващо и много вълнуващо бе експозето на вицеадмирал Пламен Манушев, който припомни на самоковци героизма на нашите предци от 22-и Тракийски полк в битката при Булаир. За мен е чест да бъда в града, в който се намира единственото в България читалище – паметник на тази славна битка. Победата при Булаир ще е нашето знаме, което ще ни води и към победата на 6-и ноември. И това ще бъде също историческа победа, защото ще имаме първата жена-президент на просперираща и мирна Република България.