СамокоВест

Трима самоковци в новия Парламент – две дами и Бат Сали

Споделете ни в

deputati samokovТрима са самоковците, които по предварителни данни, влизат в 43-то Народно събрание.
От ГЕРБ новият-стар народен представител е Ирена Коцева, която заема трета позиция в листата на партията за Софийска област. Тя беше депутат от ГЕРБ и в предишния Парламент, който имаше твърде кратък мандат от около година и 4 месеца.
В лоното на законотворците остава и Александър Методиев – Бат Сали. Този път депутатът сяда на парламентарната банка от Кюстендил. Александър Методиев оглави листата на ДПС в града на великия български художник Владимир Димитров- Майстора. Самоковецът от ромски произход стана депутат в предишния парламент, след като правителството на БСП-ДПС-Атака, с премиер Пламен Орешарски, назначи за областен управител на Софийска област Емил Иванов – водач на листата на ДПС в областта. Тогава Бат Сали зае мястото му, като втори в листата. В току що отминалата депутатска надпревара Иванов отново оглавява ДПС листата за 26-ти МИР. Според изборните резултати обаче, този път партията на Доган-Местан няма представител от района.
За сметка на това новоизлюпената коалиция ББЦ-„Лидер” на Николай Бареков и Христо Ковачки ще има свое представителство от Софийска област в бъдещото 43-то Народно събрание. В Парламента влиза водачът на листата на коалицията за 26-ти МИР д-р Красимира Ковачка.