СамокоВест

Трима мъже от Самоков – трима доброволци в грижа за парк Лаго

Споделете ни в

Лаго е любимо място за отдих и разходка на стотици самоковци. От години насам група ентусиасти доброволно облагородяват този естествен парк с личния си труд. На тях дължим мостчетата над реките, множеството пейки, масичките, заслоните.

За съжаление, много често, трудът на ръцете им е съсипван и унищожаван от вандали. Това обаче не обезсърчава добротворците. С отдаденост, по-силна от вандализма, те продължават човеколюбивото си дело. Защото обичта им към природата, към живота, към хората е многократно по-голяма от злосторството. И това е надеждата за едно по-добро бъдеще.

Този път Янко Кочов, Илия Богданов и Петър Джупанов възстановиха едно от мостчетата над Параклиса. То бе изпочупено и продънено, и преминаването по него бе станало не само рисково, но и невъзможно.  

С молба, да отразим тяхната благодарност за направеното добро, към редакцията ни се обърнаха две наши съгражданки, за които парк Лаго е извор на радост, отмора и здраве.

Екипът ни се присъединява към тях и пожелава на тримата добротворци: „Бъдете здрави и живи още много години, Донкихотовци. Защото доброто е – което крепи света!