СамокоВест

Съвременно обучение в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки“-Самоков с поглед към новото дигитално поколение

Споделете ни в

В днешно време младите хора имат достъп до най-новите технологии и очакват да ги използват и в училище. Основно училище „Митрополит Авксентий Велешки“- Самоков отделя все повече внимание на дигиталните образователни технологии, опитвайки се да привлече вниманието на своите ученици, общувайки по-ефективно с цяло едно дигитално поколение, което е потопено в технологиите. Колективът на училището е убеден, че модерната учебна среда е ключ към едно по-добро образование. Затова в навечерието на новата учебна 2019/2020 учебна година училището закупи 4 интерактивни дисплеи – последно поколение интерактивна технология, работеща на принципа „ALL-in-one“, т.е съчетава интерактивната дъска, проектора и компютъра в едно устройство.

Интерактивният дисплей разполага със специален софтуер, с който преподавателят може да създаде интерактивни уроци в класната стая и извън нея. Интерактивните дисплеи работят на принципа на инфраред технология. Интерактивният дисплей в класната стая е с изключително качество на картината, модерен дизайн, а вграденият компютърен модул осигурява качество и ефективност на работния процес в класната стая. Интерактивният дисплей в комбинация с mozaBook Classroom позволява достъп на целия клас до електронно съдържание, съобразено с характеристиките на учебната програма и текущия учебен процес по модел на фронтално обучение. Осигурява иновативна среда за обучение и създава нови възможности за образованието. Системата за управление на дисплеи спомага в огромна степен за това, като ангажира учениците със среда, която ги мотивира.

Инвестицията е на стойност 35 199.84 лв., със съдействието на МОН, партньорството и изпълнение на фирма Юнион Интерактив.