СамокоВест

Съветниците отпуснаха нов заем от 141 000 лв. на хотел Арена-Самоков. Общото му задължение към общинската хазна е половин милион

Споделете ни в

По докладна на кмета Владимир Георгиев, самоковските съветници гласуваха нов безлихвен заем на Общинския хотел в размер на 141 000 лв. за срок до 31.12.2021 г.

Общинският съветник Васил Благоев попита кмета върнало ли е Общинско предприятие „Маркетинг, туризъм и туристически дейности“, в чиято полза е заема, миналогодишния си дълг. Той изрази загриженост, че по този начин заемът ще достигне до 500 000 лв.

В отговор кметът Владимир Георгиев уточни, че това е нов заем и потвърди, че общото задължение на Предприятието към общинската хазна е половин милион лева.

В правото си на реплика съветник Благоев попита мислено ли е в посока търсене на партньор или продажба на Хотела, за да не се налага всяка година дейността му да бъде дотирана от общинския бюджет.

В отговор кметът Георгиев заяви, че е отворен за всякакви предложения. Тъй като най-големият разход е за поддръжката и експлоатацията на басейна, той предложи да бъде прехвърлен към Спортната зала.

Сиреч, на този етап данъкоплатците ще продължат да спонсорират губещия Общински хотел. А хазната ще си върне ли някога този половин милион лв. никой не знае!