СамокоВест

След 12 години кметуване сградата на приюта за кучета край Самоков е ремонтирана

Споделете ни в

Ремонтът на сградата на приют за безстопанствени животни е завършен. Поставени са светещи надписи на ъгъла на оградата, похвалиха се от Общинска администрация Самоков, управлявана цели три мандата от кмета на БСП Владимир Георгиев. В предизборната му кампания за четвърти мандат побързаха с хвалбите, макар че, както е видно, не се знае кога ще проработи.

В съобщението на Общината се посочва още – Днес бе отлята бетонната площадка пред външните клетки. Дворът е почистен и оформен, направена е и оградата около дворното пространство. Изградена бе нова електрическа инсталация и нова ВиК система. Самата сграда е ремонтирана отвън и отвътре. Оформени са помещенията за кучетата с обособени изходи за излизане на двора, обособени са и помещенията за приемна, санитарни помещения за персонала, съхранение на оборудване за почистване и дезинфекция, отделение за настаняване на кучета, помещение за извършване на ветеринарно-медицинска дейност, настаняване на две здрави животни, помещения за болни и наранени кучета, карантинно помещение, хладилна камера, помещение за съхранение и приготвяне на храна, баня и тоалетна. Сградата има голям двор, което ще даде добри условия за приюта.  Очаква се доставката на оборудването и обзавеждането, както и да бъде назначен персонал, който да обслужва приюта. Ще се разчита и на подкрепа на доброволци.

Да се надяваме, че приютът ще започне работа преди студените зимни месеци, когато поради липса на храна, кучетата стават особено агресивни.