СамокоВест

Самоковският кмет подписа договор с Ловно-рибарското сдружение за финансиране на колопоход и пикник

Споделете ни в

Кметът Владимир Георгиев, като председател на МИРГ – Самоков, подписа договор с Петър Джелепов, председател на Ловно – рибарско сдружение Самоков за финансиране на проект по Мярка 05 „Съхраняване на местната идентичност чрез възстановяване, опазване и анимиране на културно- историческото наследство на територията на МИРГ Самоков”, от Стратегията на МИРГ-Самоков, с финансовата подкрепа на Програма за морско дело и рибарство и  Европейския фонд за морско дело и рибарство, съобщиха от Общинска администрация.

Проектът за развитие на рибарската територия, насочен към туризма и здравословния начин на живот, ще реализира Ловно-рибарско сдружение Самоков. Инициативите по проекта предвиждат провеждане на колопоход с елементи от ориентирането и пикник сред природата. В съобщението, както във всички подобни случаи, не се посочва с каква сума ще се финансира изпълнението.

Събитието ще се проведе през юни 2023 година. В него ще бъдат включени група от деца, които имат интерес към поход сред природата с велосипеди. За изпълнение на заложените дейности ще бъдат закупени колела, каски, навигационна система, радиостанции, шатри, пейки и маси. За участниците, организаторите са предвидили и кетъринг на открито.

Ловно-рибарското сдружение е член на МИРГ – Самоков, а председателят ѝ е представил амбициозни проекти, които имат за развитие и популяризиране на дейността му.