СамокоВест

Самоковските общинари приеха нова Наредба за изкопни работи по улици и тротоари. Ама Наредба пътища не оправя!

Споделете ни в


На юнското си заседание избраниците ни приеха Наредба, която регламентира реда и начина на извършване на строително-монтажни работи на елементи от техническата инфраструктура, свързани с разкопаване на общински терени. Нормативните изисквания касаят граждани, юридически лица, ведомства. Предвидени са парични гаранции за възстановяване на общинските терени след приключване на изкопните работи. Заложени са и санкции при неизпълнение.

Харно, харно!

Ама Наредба пътища не оправя. Някой трябва да си свърши работата и този някой е Негово величество общинският чиновник. Та въпросният чиновник е длъжен поне 4 часа от работния си ден да посвети на оглед за състоянието на улиците в града. Да събира актуална информация къде, кой и с каква цел разкопава улици, тротоари и други общински терени. Да се информира в какъв срок строително-монтажните работи следва де приключат и да даде указания за възстановяване на настилките. Да проконтролира изпълнението и при неизпълнени да започне процедура по налагане на санкции.

А това няма как да стане

със седене зад бюрото. Все още Община Самоков не разполага с толкова съвършена система за дистанционно наблюдение. Дай Боже, някога и това да се случи. Тогава да седи Величеството Чиновник зад бюрото не по 8 часа, а по 12 и да наблюдава.  

С една дума без управниците да организират, а отговорните служители да си свършат работата нищо няма да се промени. Доказателство – стотиците снимки с разкопани и невъзстановени улици в Самоков и населените места в Общината.  

За събуждане на кметската управа

публикуваме качените от Maya Shehtova в групата „Забелязано в Самоков“ снимки от ул. „Христо Максимов“. А от коментарите към снимките става още по-ясно за кого бие камбаната!