СамокоВест

Самоковската фирма „Самел 90” представя своя продукция на изложението IDEX в Абу Даби

Споделете ни в

„Самел 90” АД представя своята продукция по време на едно от най-големите международни изложения IDEX -Международна изложба и конференция по отбрана. От 21 до 25 февруари 2021 г. в столицата на ОАЕ Абу Даби ще се проведе 15-то Международно изложение за отбрана.

Това е единственото търговско изложение в Близкия изток и Северна Африка и едно от най-големите изложения в света, което представя най-новите технологии в секторите на сухопътните сили, ВМС и ПВО. За първи път е организиран през 1993 г. и оттогава се провежда редовно на всеки две години под патронажа на президента на ОАЕ (понастоящем шейх Халифа бин Зайед Ал Нахян) и с подкрепата на Министерството на отбраната на страната. Организатор е Националната изложбена компания в Абу Даби.

В Националния изложбен център в Абу Даби са изложени образци на оръжия и оборудване, системи за противоминно действие и системи за защита на земята, във вода и във въздуха, балистични системи, радарни инсталации и оптична електроника.

На последното изложение IDEX през 2019 г. общата изложбена площ беше 168 000 кв. м. Повече от 1,3 хиляди компании от 62 държави представиха своите продукти.

През 2021 г. в изложението ще участват над 900 компании от 59 държави (за първи път – Израел, Северна Македония, Азербайджан, Люксембург, Португалия). Експозиционната площ ще бъде около 155 хиляди квадратни метра. м., от които 81 хил. кв. м. ще падне върху морската част. Във връзка с пандемията събитието ще се проведе в съответствие с антиепидемичните стандарти.

Изпълнителният директор на фирма „Самел 90” АД инж. Петър Георгиев изтъкна, че IDEX е идеалната платформа за търсене на нови партньори и демонстриране на възможностите на фирмата, защото събира на едно място водещите компании от индустрията за сигурност и отбрана от цял свят.