СамокоВест

Самоково без вода. Балонът за новите кранове и ограничаване на участъците се спука!

Споделете ни в

Самоково отново е без вода. Причината – поредната авария на новия водопровод по улица „Преспа“. Все по-ясно става, че качеството на изпълнение съвсем не е на това ниво, което Община Самоков, като възложител на обекта, шумно прокламира. Спука се и балонът на заблудата, че се поставят нови спирателни кранове, което ще даде възможност да се ограничават участъците на аварията.

Това налага отново да попитаме:

Защо след две решения на Комисията за защита на конкуренцията за отмяна на решението за класиране на участниците в обществената поръчка, изпълнението все пак беше възложено на предпочетения кандидат.

Притежава ли комисията, разглеждала и класирала участниците в обществената поръчка, необходимата компетентност?

Запознат ли е кметът Георгиев с подробностите по офертите преди да подпише решението за класиране на участниците?

Знаел ли е кметът Георгиев, че с неговия подпис ощетява общинския бюджет със 129 000 лева?

Знае ли градоначалникът, че водопроводът на ул. „Преспа“ е от стратегическо значение за града и захранва половината жители на Самоков с вода.

Кои са преките изпълнители на заварките и монтажните работи, имат ли правоспособност, имат ли трудов договор, заверени здравни книжки, чии служители са – на кой от трите участника в дружеството „Аква Преспа“.

В момента в прокуратурата е депозирана жалба, в която се искат отговори на тези въпроси. А можем ли ние, самоковските граждани, да гадаем дали тази сделка е корупционна и ако се окаже, че е така – кой ще се облагодетелства?