СамокоВест

Рилски спортист отива на полуфинал в НБЛ

Споделете ни в

Рилски спортист се класира за полуфиналите в Националната баскетболна лига след втори успех над Берое -Стара Загора. Рилецо спечели със 70 – 80 като гост отбор.

Двата отбора започнаха нервно мача и първият кош падна едва след две минути игра. Все пак това не се отрази сериозно на резултатността в първата четвърт и тя завърши при 18- 20 в полза на Рилски спортист. В началото на вторите десет минути двата тима продължиха да се движат близо един до друг, като това бе така до средата на четвъртината. След това самоковци успяха да реализират серия и да поведат с двуцифрена разлика, като полувремето дойде при 30 – 45 в полза на момчетата на Людмил Хаджисотиров.

След почивката домакините заиграха по- агресивно в защита и благодарение на това успяха да свалят изоставането си до само 5 точки преди последната част – 54 на 59. В нея играчите на Любо Минчев направиха всичко по силите си да стигнат до пълен обрат, но самоковци играха умно във важните моменти на четвъртината и закономерно спечелиха двубоя със 70- 80, а с това и серията с 2-0 победи.

Страхотен двубой за победителите от Рилски спортист изигра Златин Георгиев, който приключи двубоя с 22 точки. Дерек Райт завърши с 15, а дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби записа Еван Равънел. Дабъл-дабъл направи и Травис Тейлър, който вкара 12 точки и овладя 12 отскочили топки.

За домакините Александър Янев вкара 18, Аджей Бару 17, а Дариъс Гарет приключи с 13.

В спор за място на финала съперник на самоковци ще бъде лидерът в редовния сезон Левски Лукойл.