СамокоВест

Рилски спортист е на полуфинал – елиминира Академик Пловдив с 97:76

Споделете ни в

Людмил Хаджисотиров: В този отбор има много бойци

Рилски спортист се наложи над Академик Пловдив в двубой от четвъртфиналната плейофна серия на Националната баскетболна лига. Тимът на Людмил Хаджисотиров записа втора поредна победа над Академик Пловдив, като го надигра с 97:76 в зала „Арена Самоков“. Така лидерите в редовния сезон печелят серията с 2-1 победи и на полуфиналите ще се изправят срещу Черноморец, който се справи със Спартак Плевен.

Рилски спортист започна силно, като спечели първата четвърт с 18:15. Минути преди края на втората четвърт Рилецо увеличи разликата си до 8 точки при 36:28, след което водеше с 41:35 на полувремето. Със силна игра в нападение домакините от Самоков поведоха с 15 точка преди финалните десет минути при 72:57. Академик Пловдив не успя да се върне през четвъртата част и така загуби частта с 19:25 и съответно и двубоя със 76:97.

Чавдар Костов поведе колоната за Рилски с 18 точки. Димаджио Уигинс добави 17 точки и 11 борби, Деян Карамфилов и Йордан Минчев нанизаха по 14 точки, а Крис Минков отбеляза още 12 точки.

За Академик Пловдив Тони Гуджино и Васил Бачев завършиха с по 15 точки, Кръстомир Михов прибави още 12, а Томислав Минков се разписа с 11 точки и 5 борби.

След края на срещата треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров направи оценка на победителите с думите: В този отбор има много бойци.