СамокоВест

Работната група по проблемите на ВиК услугите в община Самоков ще заседава на 16 юни

Споделете ни в

Деветчленна работна група ще предлага решения по проблемите на водата в община Самоков. Групата е създадена по инициатива на граждани и с решение на Общинския съвет.  В състава ѝ влизат общинските съветници Дончо Зашев, Надка Янакиева, Емилия Атанасова и Николай Кокалов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, Бранимира Бодурова – директор на Дирекция „ХДЕТТОС“ и представители на протестиращите – инж. Любомир Симидчийски, адв. Гео Въжаров и инж. Петър Чарийски. При необходимост групата може да привлича външни лица като експерти и консултанти.

Сред основните задачи на групата е да изработи програма за излизане от ВиК Асоциацията и учредяване на Общинско ВиК дружество.

Съгласно решението на Общинския съвет от 21.05.20 г., групата след като анализира проблемите на ВиК услугите в общината и се запознае с направените предложения, да предложи конкретни мерки за решаването им в съответствие с нормативната уредба.

Първото заседание на Работната група е предвидено за 16 юни, след влизането на решението в сила. До 23.07.2020 г. групата следва да изготви и представи в Общинския съвет доклад за извършената работа.