СамокоВест

Първото редовно заседание на новия общински съвет – изненадите продължават!

Споделете ни в
savetnici kletva
Снимка: Самоков365

На първото редовно заседание на новоизбрания общински съвет ще положат клетва селските кметове, избрани след балотаж. В служба на съселяните си ще се закълнат избраниците на Продановци, Злокучене, Горни Окол, Поповяне, Ковачевци, Драгушиново, Говедарци, Белчин и Широки дол. Клетва като общински съветник ще положи и Петър Георгиев от „Самоковци за Самоков”, който по време на тържествената сесия отсъстваше от страната. Заседанието е насрочено за 19 ноември 2015 г. (четвъртък). Според обявения дневен ред, общинарите трябва да приемат и промяна в Правилника за организацията и дейността на Общински съвет Самоков и взаимодействието му с общинската администрация. Промяната касае броя на заместник-председателите на местния парламент. Предвижда се броят им да бъде завишен на 5 души, за да може всяка от регистрираните политически групи да има свой заместник председател.
Към момента се очаква групите да бъдат 6. Реформаторският блок заедно с Обединен блок на труда са регистрирали обща група с председател Емил Николов. На какъв принцип избраниците ни от двете листи са се обединили остава пълна загадка. Най-вече за тези, които са им възложили своето доверие. Съветниците от ромски произход, избрани с листите на „Евророма” и ДПС не са заявили претенции за зам.председателско място. Така политическите групи, които ще имат свои представители в председателския съвет остават 6 – на БСП, ГЕРБ, БДЦ-ВМРО, „Самоковци за Самоков”, и пръкналото се изневиделица недоразумение РБ -ОБТ.
Очаква се броят и видът на постоянните комисии да се запази. Новият – стар председател Силвия Стойчева ще предложи и през настоящия мандат общинарите да бъдат разпределени в 7 постоянни комисии – Бюджет и финанси; „Законност, обществен ред и общинска собственост”; „Европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика”; „Образование, култура, младежки дейности и спорт”; „Териториално и селищно устройство”; „Конфликт на интереси” и „Здравеопазване и социални дейности”. По въпросите на възстановяване на земеделски земи, по всяка вероятност, ще продължи да работи временна комисия.
В дневния ред на първото редовно заседание са включени докладни записки на кмета на Общината, изказвания, питания, становища и предложения на гражданите.

2 thoughts on “Първото редовно заседание на новия общински съвет – изненадите продължават!

  1. След като Кренвишо „гушна“ реформаторите за няколко долара, г-н Емил Николов излезе с обръщение в социалните мрежи и вестник БКС-вест:
    „Консерватори и лейбъристи от всички страни .. обединявайте се !“

  2. Добре, че не гласувах за реформаторите! Блока на труда е по правилно да се казва блок на далаверата, на келепира, на андрешковската хитрост да прибереш нечии пари, на задкулисните машинации. Как си опетняват името реформаторите с такива компрометирани хора?

Comments are closed.