СамокоВест

Протест срещу домашния арест на шофьора, прегазил жена в Самоков, организират близките на пострадалата

Споделете ни в

Близките на жената, която 24-годишният Виктор Делигълъбов прегази в центъра на Самоков, организират мирен протест срещу определената му от Районния съд мярка „домашен арест“. Протестът е насрочен за 12 часа в сряда (17.06.2020) пред сградата на съда в Самоков.

„Възмутени сме от решението на съда да пусне под домашен арест този човек. Крайно време е гражданите да се събудят и да видят как работи системата тук“, призовават те.

Протеста си срещу деянието на Делигълъбов и срещу решението на съда те изразиха и пред главния прокурор Иван Гешев, с когото се срещнаха. Негодуванието им е предизвикано преди всичко от факта, че съгласно взетата при инцидента проба Делигълъбов е бил под въздействие на наркотични вещества и че въобще не е реагирал адекватно, прегазвайки тяхната близка два пъти. От своя страна Гешев ги увери че ще бъдат положени максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда.

Близките на жената, чието състояние все още е критично, очакват да бъдат подкрепени от съгражданите си в битката им за справедливост. Те приканват самоковци да „аплодират“ решението на съда.