СамокоВест

Президентската институция ще подкрепи 20-oто издание на инициативата „Мениджър за един ден”

Споделете ни в

Президентската институция е сред домакините на 20-oто юбилейно издание на инициативата „Мениджър за един ден“, което тази година се провежда под мотото „Силата на един екип“.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще отворят кабинетите си за ден, за да приемат двама млади хора, които имат желание да се запознаят със задълженията им и да предложат своите идеи за бъдещето на България. Всички, които имат интерес да споделят своята визия за страната, могат да кандидатстват и да „влязат в обувките“ на президент или вицепрезидент, като се регистрират в сайта на „Мениджър за един ден“.

Президентът Румен Радев записа специално видеопослание, с което покани всички младежи да споделят своите идеи за бъдещето на страната и да седнат в неговия стол, дори за ден, като бъдат част от екипа му по време на „Мениджър за един ден“ 2022.

Вратите на Президенството  на Република България ще бъдат отворени за двамата избрани младежи на 10 май.

Инициативата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“ е организирана от JA България и е достъпна за младежи, ученици и студенти от цялата страна.

На уебсайта на инициативата могат да бъдат намерени всички отворени позиции за „Мениджър за един ден 2022“ , както и допълнителна информация за юбилейното издание.

Поради голям интерес от страна на компании и институции, записването за домакини е удължено до 9 април, а за участниците – до 21 април.

Основното за JA Bulgaria:

Вече над 24 години JA България е водеща нестопанска международна организация у нас, с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.

Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството. Екипът на организацията вярва и работи за каузата „От предприемчиви хора към щастлива нация“.

JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 40,000 ученици и студенти от 450 населени места в страната.