СамокоВест

Председателят на „Милост за слабите“ Кирил Бонев пред Общински съвет-Самоков: Трудни времена ни чакат

Споделете ни в

Трудни времена ни чакат, ако не смениме малко от хората, които съветват и от това всички страдаме. Пример. Предстоящият кучкарник на който мястото му не е в с. Продановци, поради отдалечеността от града, което затруднява гражданите, които не са малко. И социалния момент, приучаване на децата на любов към животните. А това не е малко за тяхното изграждане като добри хора. А и възможността животните да бъдат осиновени, дори и от чужди граждани, които проявяват интерес. Предлагаме да се изостави тая идея скъпа и ненадеждна ,а да направите във чертите на града вместо да пазите терена за продажба.

Нека тротоарите около „Митрополитската църка” бъдат прецизирани, но за това вече е късно, защото вече е направено. Една пълна глупост изпълнена с варовикови камъни и една шахта която ни отвежда към паркинг. Ако има пешеходец, то той не е добре. Видяхме, че тротоарите с асфалтово покритие са евтини и функционални. Пример – ул. ”Отец Паисий”, ”Бяла поляна,” тротоара от горния мост до моловете. А южната страна на храма няма да стане тая година, символът на старото и новото, което е неизбежно и това е хармония.

Тук се изкушавам да кажа защо толкова настоятелно споменавам спирковите навеси пред „Окръжна болница”. Преди повече от 10 –ина години чаках на мястото наречено спирка, кално и отвратително място, дъждовно време, чаках автобуса, който минава през 30мин. Едно такси спря и ме взе срещу стойността на билета, което е обичайно. Снежния декември пак бях във същата ситуация, но тоя път беше много по зле, тоя път приятел с такси ме взе и ме прибра до вкъщи. В последствие се установява, че вече имам заболяване, което е видимо и сега. Тъжно е, че вие няма да го направите и сега можете да сътворите много простотии, защото хляба и ножа е във вас. Ако г-жа Нинова казва социалната партия това също е подигравка, защото социална и социалистическа са две различни неща. Тия спиркови навеси в града за които често упоменаваме са елементарни за вас, пък и те са ваша собственост, която така нагледно ползвате за реклама, а няма разписание за пътниците.

Хауса сега е почти пълен, а като падне снега ще бъде трагедия. Не питаме какво наложи тротоара от ул.”Отец Паисий” до ул.”Захари Зограф” и механа „Старата къща” , видяхме ,че повече от 50см. бяха изкопани и запълнени с камък не от нашия регион.

Може би сега ще получиме отговор от който и да е общински служител, какво е работното време на читалищния секретар. Нека хората от временната заетост да бъдат ползвани по-ефективно.

Пак поставяме въпроса за намаляване на скоростта в централната градска част и около пазара. Нека преминаването между моловете „Била” и „Лидл” да бъдат премахнати бордюрите в интерес на гражданите и на търговските обекти. Това не нарушава имота на собствениците, а улеснява гражданите. Надяваме се това последното да го направите преди зимата.

Колкото до финансовата страна на тия неща за спирковите навеси, то смятаме, че убедеността на г-жа Сия  Шехтанова, която казва ”Да вземеме парите от корумпираните”. Надяваме се ,че не сме засегнали тия които в миналите сесии не бяха точни, а ние като летописци, не поръчкови, ще го отразиме за поколенията.

Благодарим за вниманието.

24.10.2022г.                                                     Кирил Бонев