СамокоВест

Пиже в домашен арест – бил в депресия

Споделете ни в

pijeКандидатът за общински съветник от ДПС Трайчо Василев-Пиже се прибра у дома си. Неуспелият политик бе пуснат от ареста с наложена мярка за неотклонение „домашен арест”, съобщиха от пресцентъра на СГС.
На 19.11. 2015 г. 5-и състав на Софийски градски съд разгледа молба за изменение на мярката на Трайчо Василев от „Задържане под стража“ в по-лека. В молбата адвокатите на обвиняемия са посочили, че той има безупречно процесуално поведение, но при престоя в следствения арест у него са се проявили „стрес и депресивни състояния, които изразяват влошаване на неговия психически статус“. В съдебна зала прокуратурата е изразила становище молбата да не бъде уважавана, тъй като за деянието, за което е привлечен Трайчо Василев, се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност същият за извърши престъпление.
След преценка на изтеклия период от време, през което е било задържано лицето, тежестта и вида на повдигнатото обвинение, възрастта и семейното му положение, както и това, че е с постоянен адрес и установена самоличност, съдът определи мярката на Трайчо Василев да бъде изменена в „Домашен арест“. Прокуратурата не е протестирала определението и то е влязло в сила
Припомняме, че ДПС-кандидатът нападна журналистически екип на Нова телевизия на 6 октомври. Пиже и синът му Владимир Андонов са обвинени за хулигански действия и съучастие, които грубо нарушават обществения ред. За това си деяние могат да получат до 5 години затвор. Другите двама подсъдими Ангел Ангелов и Иво Василев (другият син на Пиже) бяха пуснати под парична гаранция в размер на 1000 лева.
След инцидента ЦИК свали имунитета на Пиже, а от ДПС, които го бяха издигнали за общински съветник , снеха доверието си от него.