СамокоВест

Петима водачи – нарушители на пътя, преспаха в ареста

Споделете ни в

Около 22 часа на 1 декември, на ул. „Македония“, служители на РУП-Самоков извършили проверка на лек автомобил „Пежо 206“, управляван от местния жител М.В. 28-годишният водач е тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.68 промила алкохол в издишания от него въздух.

Минути по – късно в ареста на полицейското управление попаднал и втори нарушител на правилата за движение по пътищата- неправоспособният А.Р./26г./ от Самоков, установен зад волана на лек автомобил „Нисан Алмера“, с влязло в сила наказателно постановление за същото деяние.

Около 23.40 часа на 2 декември, на път 2-62, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Рено Меган“, в хода на която се установило, че 49- годишният водач Я.М. от Самоков управлява без да притежава СУМПС при условие, че през последната година вече е наказван по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

Минути по- късно в полезрението на самоковските полицаи попаднал още един нарушител зад волана. За срок до 24 часа е задържан В.Д./39г./ от с. Драгушиново, засечен да шофира лек автомобил „Мерцедес“ с 1.85 промила алкохол.

Около 3.35 часа в неделя в ареста на РУ- Самоков е задържан и пети нарушител- И.П./24г./ от Самоков, шофирал лек автомобил „Тойота“ с 2.04 промила алкохол.

Срещу задържаните водачи са започнати бързи производства за извършените от тях престъпления.