СамокоВест

Петата Авто обиколка на планина Витоша ще премине и през Самоков

Споделете ни в

Авто обиколката на планина Витоша за пети, юбилеен път влезе в ретро календара. „Classic Vitosha Trophy“ е забавна туристическа надпревара за ретро и класически автомобили, която се провежда от 2018-та година. Петото издание ще се проведе на 29 и 30 април 2023-та година по дестинация София-Боровец-София. Организатори са клуб AvangarD Classic, Столична община – район „Витоша“ и Община Самоков. 

Едно от най-атрактивните изпитания в ралито, ще се проведе в Самоков, на паркинга пред спортната зала. В събота 29 април , от 11 часа, в рамките на час и половина, участващите състезателни автомобили ще премерят сили по различни видове прецизно паркиране за най-бързо време. Ралито ще пренощува в  Боровец, където всичките 50 автомобила, могат да бъдат разгледани на спокойствие на паркинга пред хотел „Самоков“.

В неделя, 30 април, желаещите авто фенове, ще могат точно в 10:00 ч. да проследят церемониалния старт на Ден 2 от Classic Vitosha Trophy,  който ще бъде даден на рампата пред централния вход на хотел „Самоков“ в най-стария планински курорт в България.