СамокоВест

От Противопожарна служба-Самоков алармират: Неспокойна е пожарната обстановка на територията на общината!

Споделете ни в

Неспокойна е пожарната обстановка на територията на община Самоков, каза за БТА директорът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен инспектор Ивелина Дренска. Тя посочи, че от началото на юли пожарникарите в общината са реагирали на 39 сигнала за произшествия – пожари, наводнения и катастрофи.

Дренска обръща внимание на гражданите, че тъй като тревата е окосена и изгорена от слънцето, жътвата е в разгара си и опасността от възникване на пожари е много висока. „Важно е земеделските производители да не влизат в земеделските земи с необезопасена техника, както и с леки товарни автомобили”, предупреждава тя. По думите ѝ от ауспусите на автомобилите често се случва да се запали изсъхнала тревна площ.

Директорът на Районната служба по пожарна безопасност в Самоков информира , че през изминалата седмица в землището на самоковското село Рельово са изгорели 150 декара житен масив, както и около 15 декара сухи треви и житни посеви. Дренска посочва още, че огнеборците са изгасили пожар в необитаема къща в село Ярлово, като причините за възникването на огъня се изясняват и тече разследване.