СамокоВест

Отцепниците от ГЕРБ кръстиха партията си БАСТА

Споделете ни в

emil dimitrovНай-вероятно партията на отцепниците от ГЕРБ ще се казва БАСТА. Според вестник „Преса” бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е регистрирал в Софийски градски съд „България за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията“. Ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов пък е запазил на свое име всички домейни на български и латински с това име. В българския тълковен речник думата БАСТА, каквато е абревиатурата на новата политическа формация, има двойно значение – “стига, достатъчно” и “гънка на дреха за украса”.

Тази седмица учредителите се събират за последни доуточнения, когато ще се вземе и окончателното решение за името на партията. Има предложения за “Независимост” и “Ново начало”. Но „БАСТА” е безспорният фаворит. Според бъдещите членове на организацията – „Абревиатура е провокативна, в която е вложено много съдържание. Така искаме да кажем не само баста на Цветанов и Фидосова, заради които напуснахме ГЕРБ, но и баста на страха от тоталитарното управление на Борисов”.

БАСТА ще бъде учредена на 22 септември в София от 500 души. На конгреса ще се избере ръководство и ще се приеме устав. Новата формация ще има колективно ръководство от 11 души. Логиката е, че 10 души мислят повече от един, както казвал Бойко Борисов, обясняват от партията. Отделно се предвижда и орган, наречен условно “Съвет на старейшините”, където място ще имат учредителите-досегашни депутати и министри на Бойко Борисов. Те обаче нямало да заемат политически постове.

Сред учредителите на новата формация, в която щели да влязат млади и необременени хора, са и бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков и Емил Димитров. След като партията бъде регистрирана по закон, ще стане ясно дали бившият народен представител от ГЕРБ – самоковецът Цветан Сичанов, е сред членовете й. Засега няма данни, че на учредителния конгрес ще присъстват и парламентаристи, избрани от листата на ГЕРБ в действащото Народно събрание, но вероятно един-двама от хората на Борисов ще се присъединят към формацията. Само трябва да преодолеят страха от Цветанов, коментират бивши приближени на експремиера.

2 thoughts on “Отцепниците от ГЕРБ кръстиха партията си БАСТА

  1. Бих казал „баста“ на новосформираната партия! До гуша ни дойде от „роене“ на разни партии и стремеж към изява на обидени политици! С тази тактика до там ни докараха, за ни управляват сега ДПС и разни неуравновесени типове!

Comments are closed.