СамокоВест

Отговор на Николай Христов – секретар на НФСБ-Самоков, на публикации в някои медии

Споделете ни в

През последната седмица, някои локални електронни и печатни медии публикуваха материали за раздори в местната структура на НФСБ, отразявайки позицията само на една от страните. На електронната поща на редакцията получихме писмото на инж. Николай Христов – секретар на НФСБ-Самоков, като право на отговор. Давайки трибуна и на другата страна, публикуваме пълния текст на писмото.

П РАВО НА ОТГОВОР

от инж. Николай Христов (секретар на НФСБ – Самоков) на на материала ,,Координаторът П .Цветков разбива партията…..’’ публикуван във в. ,, Вяра’’ от 10. 04. 2016 г. (бр. 4108)

Нямаше да влизам в тази полемика, ако всичките нападки на Манчев и Андонова бяха насочени само срещу мен. Те обаче се целят и в областния координатор на НФСБ Павлин Цветков, а и срещу цялата партия. Ето какви са моите аргументи. От прочетеното във вестника човек може да остане с впечатление, че моите опоненти са от хората с твърде странно поведение, от хората които не знаят как стоят нещата, но крещят доста силно че нещата не били такива, каквито изглеждат. Господин В.Тоцев регистрира листата на кандидатите за общински съветници за местните избори през м. октомври 2015 г. Подреждането на кандидатите не съвпадна с желанието на З. Манчев да бъде водач на гореспоменатата листа. Съгласно устава Националният изпълнителен комитет на НФСБ може да пренарежда листите – въз основа на наличната информация за кандидатите. Нека З. Манчев да се опита да отговори на следните въпроси; Защо, той, в нарушение на чл. 7 ал. 7 от Устава на на НФСБ, постави на ВТОРО МЯСТО в кандидатската листа лицето Божидар Любенов Япраков – осветен като агент на Държавна сигурност ( с Решение N= 2-451 от 21. 01. 2015 г. на Комисията по досиетата)? Защо активира лумпените, който прие в пртийната организация и защо им внуши, че е редно те да поискат моето изключване от НФСБ? Защо осъществи цялата тази противоуставна деятелност? Всичко това не е ли емблематичен пример за задкулисие? На 22.11.2012 год. учредихме НФСБ в Самоков – именно тогава Ана Андонова бе избрана за секретар на организацията. Нейното секретарстване приключи в момента, в който нейният син Ангелин Желев не беше включен в листата на кандидатите за народни представители от НФСБ (през 2013 г.) Появи се отново след като лидер на ,, ценните кадри в редиците” стана З. Манчев .Повече от странно е твърдението на изключеният с Решение от 31. 03 2016 г. на НИК на НФСБ екс лидер на партията, че към датата на публикацията във вашия вестник (10.04 – 2016 г.) бил готов да хвърли оставката си. Той визира и някакви си основни стожери на НФСБ в Самоков. Ако попитате за тях в града, ще се окаже че обществената им репутация е доста спорна. А що се касае до листата на НФСБ, на която водач бях аз, а не З. Манчев – да се твърди, че съм я саботирал с бездействие е повече от некоректно. Политическият мазохизъм не ми е присъщ. Нелепостите на ,, разбивача на бастионите на ДПС” не свършват до тук.

Не е ясно как ДПС, със своя единствен общински съветник ( 1 от 29) ще успява да се държи като първа политическа сила в общината. На ул. ,, Житна чаршия” ( на която живее и ,,стожерът” Манчев) ислямистите са започнали изграждане на Молитвен дом, но този т. нар. патриот дори не се е сетил да започне събирането на подписка срещу това начинание. Неговият приятел от детинство Бат’ Сали все пак успя да вкара един човек в Общинският съвет на Самоков, докато той за година заедно със своите ,,30 бойци’’ успя да намали шесткратно (от 1200 на 195) електоралната подкрепа за НФСБ. Несъстоятелно е и твърдението на З.Манчев, че партията на Корман Исмаилов (НПСД) не била изградила структура в Самоков. Председател на НПСД в Самоков е бизнесменът Джелепов (представител на каракачанския етнос).

И накрая, но не последно по важност – защо лидерът на гореспоменатите ,, 30 бойци’’ реши, че може да злоупотреби с 1350 лева партийни пари?

One thought on “Отговор на Николай Христов – секретар на НФСБ-Самоков, на публикации в някои медии

  1. И аз съм изтормозен член на НФСБ от тези разправии! Приятели са ми и двамата лидери, и Здравко Манчев(от много години) и Николай Христов. Членувам в НФСБ, но започнах да страня и да не присъствам на събранията след едно събиране в Младежкият дом, където по най смешен и нелеп начин стана рокадата в ръководството. Представете си гласуват всички единодушно за инж.Николай Христов, след това има предложение и за други кандидатури (тази на З.Манчев), последва ново гласуване, и всички пак единодушно гласуват за новата кандидатура! Само аз и още един човек мисля се въздържахме. И на мен ми се видя уйдордисана (нагласена) тази работа, и започнах да страня от тези хора. Иначе уважавам и ценя усилията им да покажат, че НФСБ съществува, участието им на разни прояви. Те бяха и на протеста срещу премахването на някои материали от учебните програми на децата. Бяха, и всеки носеше портрет на някои от нашите възрожденци и борци за свобода, като Ботев, Левски, Каравелов и др. Браво! Похвално! Но,така или иначе групата се разедини, и по предложение на Обл.координатор се реши ръководството да се поеме от компромисен човек и двамата обидени бивш и настоящ лидер да му бъдат заместници. Компромисният човек е повече от подходящ! Сдържан, умен и с не малък опит, той е познат на голяма част от хората в Самоков и района и би помогнал да се заздрави и набере нови членове тази родолюбива формация. Това е сегашният кмет на Драгушиново Георги Хаджийски. Бивш учител и зам. директор в училище „Отец Паисий“, той остави по спокойната работа, в желанието си да помогне с нещо на хората от това село. Но необяснимото упорство на хората от бившето вече ръководство на НФСБ, не остави никакви шансове на Обл. координатор Павлин Цветков да осъществи идеята си, и да тръгнат спокойно нещата. Та в тази връзка се обръщам към наистина много патриотично настроените членове на НФСБ, които носеха портретите на свидни българи, да си припомнят думите на Левски – „За Отечеството работим байо! Кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и всички да вървим заедно.“

Comments are closed.