СамокоВест

Огнян Минчев: Няма по-арогантно управление от това на БСП!

Споделете ни в

ognyan minchevОпитът за закриване на НЦИОМ не е просто и само политическа репресия, тя е и комерсиална. Зад това съвършено необосновано решение на парламентарното ръководство стои желанието да се разправиш със специалисти и експерти, които отказват да бъдат слуги. Това заяви пред БНР политологът Огнян Минчев. БСП и манталитетът, който стои в основата на БСП, не признава нищо друго, освен йерархия на господари и слуги, но зад репресията върху НЦИОМ стоят и нечистите цели на този социологически картел, който на практика в момента полива собствените си колеги от НЦИОМ с помия, праща им одит и ги цапа в публичното пространство, коментира разгневен Минчев. Поредица от политически уволнения и политически назначения, сред които аз бих откроил разправата с НЦИОМ, защото той не е политическо звено, той не е и административно звено. По своята същност той е една институция, която е съпоставима с обществените медии. Институция, която в продължение на 5 или 6 парламентарни мандата остана устойчива, остана успешно балансираща между различните политически сили. Хората в НЦИОМ успяха да запазят достойнство, запазиха почтеност и въпреки всички неизбежни компромиси НЦИОМ през последните 15 години се утвърди като институция, на която може да се разчита, която е коректив на всички опити в българската социология, в частност в изучаването на общественото мнение, да се преследват нечисти комерсиални цели. Минчев подчерта, че заплащането на анкетьорите е сред най-мизерните в България. Да се гледат хонорарите на анкетьорите е невероятна низост от страна на хора, които живеят охолно, и особено от страна на хора, които превърнаха социологията и лъжата чрез социологията в източник на доходи за строителство на яхти и голф игрища. Намеквам за няколко социологически агенции, които са формирали картел и които се стараят да разчистят всички социолози от терена, които работят почтено, за да могат да продължат да смесват социологията с политическия пиар, да лъжат безогледно за обществените ориентации и да получават пари за това. НЦИОМ им е трън в очите от 15 години. Това не е първият опит за затварянето му. В момента тази безогледна власт се опитва да разчисти всичко около себе си, което може да съхрани и грам почтеност в своята работа, защото почтеността в работата на сътрудниците на парламента и на всички останали държавни институции никак не ги устройва. Управляващите знаят, че са дошли за кратко на власт и всеки ден е като за последно, поради което всички апаратчици трябва да се сложат на подходящите места, държавата да бъде обрулена. Никой не може да управлява по-лошо от БСП и никой не управлява по-арогантно от БСП.

Според политолога професионалният кодекс на служителите в дипломатическата служба е поредният опит за опартизаняване на службата. Минчев изказа мнение, че решение на президента за вето на актуализацията на бюджета би било навременно: Няма никаква логика в това да взимаш заеми, за да финансираш една социална система. Хората, които ще получат някакви грошове утре, ще трябва да ги връщат с лихвите в други ден, а и не само това, което са получили, а и големите пари, които ще бъдат разграбени от този заем.

One thought on “Огнян Минчев: Няма по-арогантно управление от това на БСП!

  1. Олигарси, разберете се !!! Държавата е под масата Ви !

    Политолозите са прави. Обясниха ни, че ГЕРБ e партия на властта за малко … колкото да асфалтират малко магистрали с европейски средства … Живеем в корупционна среда, а на всеки квадратен километър има по една мутра. БСП промени климата и доказа че времето е общо. Лява партия с десен министър председател. Олигарсите са сиви, нямат цвят. Логично всяка партия e да издига най доброто. Начело на СДС в годините на прехода бяха Филип Димитров, Стефан Софиянски, Иван Костов, Надежда Михайлова, Пламен Юруков, Мартин Димитров, Емил Кабаиванов. От тях останаха само двама .Как да гласуваш при такъв огромен процент “брак” от партийни водачи. Останалите бяха купени от олигарси, а други сами превърнали се в олигарси “инвестираха” в нови партии. Това е най-печелившия “бизнес” в България. Харчиш няколко милиона в “гетото” за кебабчета и бира и после бинго … печелиш от субсидия и обществени поръчки. Затова е този “бум” на партии и лидери .. за Субсидия .. за това е борбата. Тези които протестират са объркани .. протестират инстинктивно … първосигнално, отваратени от системата която генерира уж нови … но със стари муцуни партии. Няма екипи … няма правителство в сянка.
    Прага за субсидия и за влизане в парламента трябва веднага да стане 20% .. или дори повече . Така олигарсите ще спрат да си правят партии еднодневки. Няма смисъл да харчиш пари ако не можеш да си ги върнеш . Така ще имаме две …максимум три партии и ще изчезне онова чувство на шизофрения и отчаяние у нас, а ще се съсродоточим върху това да си оправим партиите – т.е държавата.

Comments are closed.