СамокоВест

Общински съвет-Самоков избра зам.- председателите си и сформира постоянните комисии

Споделете ни в


На първото си заседание новите общинари избраха зам. председателите на Общинския съвет. Ръководството на висшия орган на местното самоуправление е в състав – Мая Христева- Председател и заместници –Ивалина Тендафилова, Александър Кроснев и Любомир Лобутов. Определени бяха и постоянните комисии.

За председател на комисията за бюджет и финанси бе избрана Надка Янакиева от ГЕРБ и членове Петър Георгиев, Дончо Зашев от БСП, Евгения Коцова (ГЕРБ) и Ангел Немов от ОБТ.

Комисията за законност, обществен ред и общинска собственост ще се председателства от Емилия Атанасова от ГЕРБ. В състава ѝ влизат още Спас Кордев (ВОЛЯ), Мая Христева(ОБТ), Николай Кокалов (БСП) и Асен Славчев от Евророма.

За председател на ПК по устройство на територията и екологията бе избран Емил Кривошиев от ОБТ и членове Христо Кочов от ГЕРБ, Цветелина Джелепова от ВОЛЯ, Асен Славчев и Николай Кокалов.

Комисията по здравеопазване и социална дейност оглави д-р Ивелина Трендафилова. За членове бяха избрани Мартин Мартинов, Спас Кордев, Ангел Немов и Евгения Коцова.

Ваньо Тодоров оглави комисията по европейски проекти, стопански дейности и туристическа политика. В нея той ще работи заедно с Радослав Христов -БСП, Цветелина Джелепова, Чавдар Йорданов и Мартин Мартинов.

За образованието, културата, младежките дейности и спорта ще отговарят – председателят Михаил Михайлов от БСП, съпартийката му Ели Георгиева, Миролюба Ташова -ГЕРБ, Християн Попов от ОБТи Александър Методиев -ДПС.

Александър Кроснев бе избран за председател на Комисията по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. В нея влизат и Васил Благоев – ГЕРБ, Ели Георгиева – БСП, Ангел Немов от ОБТ и Йордан Сугарев от ДПС.

Постоянната комисия по въпроси, свързани с разпореждането и възстановяването на земеделски земи ще се председателства от Васил Благоев от ГЕРБ. В състава ѝ влизат Дончо Зашев от БСП, Любомир Лобутов – ОБТ и Йордан Сугарев от ДПС .