СамокоВест

Общинарите не удостоиха инж. Петър Георгиев със званието Почетен гражданин на Самоков

Споделете ни в

С 15 гласа „за“ и 10 „въздържал се“ общинарите не приеха предложението за удостояване на инж. Петър Георгиев със званието Почетен гражданин на Самоков. Публикуваме отново някои от заслугите на инж. Георгиев за развитието на общината:

Петър Георгиев е общински съветник в няколко мандата със забележим принос за успехите в управлението на общината и за добрата работа на висшия управленски орган на местното самоуправление.

Инж. Георгиев е дългогодишен изпълнителен директор на „Самел 90“АД . Благодарение на мъдрото му ръководство „Самел 90“ е една от малкото,  сочени за успешни, работническо-мениджърски приватизации. Дружеството развива успешен бизнес и печели все повече доверие. Компанията произвежда широка гама от съвременни и търсени продуктови групи, като светодиодни осветителни тела и системи за управление, вътрешно и външно ЛЕД осветление, радиосмутители както с военно предназначение, така и за охрана срещу импровизирани взривни устройства и др. На 22 май 2018 година на територията на завода в Самоков официално бе открита фирма „Самарм“ – нова технологична линия за  производство и оборудване на бронирани бойни машини и автомобили, както  и частите за тях. Така, след повече от четвърт век прекъсване, България отново започна да произвежда бойни бронирани машини!

Петър Георгиев е известен и с активната си социална политика. Стана традиция „Самел 90“ АД-Самоков да радва своите бивши служители и работници с коледни и великденски бонуси.

Инж. Георгиев е свързан и с успешната, и все по-разрастваща се газификация на града. Безспорен е неговият принос и за развитието на спорта. Като президент на Баскетболен  клуб „Рилски спортист“, Георгиев успя да наложи името на Самоков като баскетболен град. Отборът при мъжете  е сред водещите в Националната баскетболна лига. Петър Георгиев е категоричен, че „Рилски” и Самоков имат запазено място и в баскетболната карта на Балканите. Но според инж. Георгиев най-големият успех е, че хиляди деца от Самоков спортуват, че са се научили какво е това баскетбол, променили са си мисленето и виждането за спорта и за живота,, и виждат, че е по-добре да спортуват, отколкото да обикалят по заведенията, да пушат и да взимат наркотици.

Инж. Петър Георгиев е отворен и към други инициативи, полезни за града и за неговите хора.

Оставяме всеки сам да си отговори какви хора сме и какви хора избираме да ни представляват.