СамокоВест

Обединени бизнес клубове с Европейска награда за насърчаване на предприемачеството 2018 г.

Споделете ни в

Обединени бизнес клубове получи награда за подкрепа на интернационализацията на бизнеса. Най-голямото сдружение на малкия и средния бизнес у нас спечели признание от Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2018. Призовете раздаде Министерство на икономиката.

„Благодарим на Министерство на икономиката, че оцени дългогодишната ни работа за развитието на МСП. За нас това не е поредната статуетка, а е знак, че институции, неправителствени организации и бизнес имаме една обща цел – развитието на българската икономика. Вече 6 години ОБК усилено прилага т.нар. Small business act, част от които е интернационализацията на малките и средните предприятия. Огромният интерес към Втората Балканска конференция на МСП, чийто домакин беше ОБК през юни тази година, доказа, че това е правилната посока“, заяви председателят на Управителния съвет на ОБК Веселин Халачев. Той уточни, че ОБК ще продължи да работи и за развитието на дигитализацията и за развитието на предприемаческия дух. „Дигитализацията ще редуцира със 70% от работните места през 2050 година– затова трябва да акцентираме още повече върху съвместната работа между местната и държавната власт. Само така ще помогнем на бизнеса не само да се адаптира към тенденциите на пазара, но и да преуспява“, каза още Веселин Халачев.

Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който както е известно е роден в Самоков, пък бе категоричен, че без помощта на ОБК ведомството няма директна връзка с бизнеса и че се надява партньорството да продължи все така ползотворно и успешно.