СамокоВест

НПО „Милост за слабите“-Самоков с отворено писмо до Бойко Борисов

Споделете ни в


Председателят на НПО“ Милост за слабите“-Самоков Кирил Бонев ни предостави отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов за съдействие в решаването на някои проблеми на най-уязвимата част от обществото. Проблемите многократно са поставяни пред местната власт, но решение няма. Публикуваме пълния текст на писмото – без редакторска намеса.   

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО

ГОСПОДИН БОЙКО БОРИСОВ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

Преди изборите споменахте, че ще правите отстраняване на недостойните хора в ГЕРБ. Това беше много ентусиазиращо, защото някои хора в миналото бяха сложили Ваша снимка в офиса, в който ръководеха. Това малко звучеше, като култ към личността, е радостно беше, че тия хора отпаднаха, но някой им намери топло местенце и те не са за съжаление. Но някой отсега действащите имаме чувство,  че не работят като граждани за европейско развитие, така някои наши предложения, като обществен защитник, който е крайно необходим, защото някои хора умряха без да получат помощ. Имахме предложения и получихме отговор – пътя, как да осъществим това, а това беше временен спирков навес пред болница „Св. Анна“- София, който поема целия поток- София- Самоков и бедните болни, които нямат личен транспорт от болницата за Самоков. Тези болни чакат по 25 минути рейс и не само болните, но и всички останали пътуващи. На многократните представяния ми бе отговорено, че това не може да стане. Това нещо беше тяхното съгласие да бъдат угодни на управляващия кмет, който каза- ние многократно сме правили опити да ни бъде разрешено, но това така и не стана, а това не беше истина, за добрите неща няма нещо и да не стане, като един обикновен циганин, където продава царевица ще му се разреши. Поискахме и доверен лекар, защото имаме много  здравни провали и той е необходим, в близкото минало такъв доктор съществуваше и проблемите бяха по- малко.

Другия ни проблем, който също е лесен просто стиковка между община и другите институции, като кмет, полиция и социални служби, за съжаление от социалните служби представителите на, които са от ГЕРБ работят, така, че хората да са против ГЕРБ, пак в угода на БСП, пак трудно разбираемо.

Господин Премиер, сам виждате, колко много проблеми стават от недобре свършена работа от неглижиран проблем, и колко лоши тълкувания в името на правилниците лишават нещастните , но достойни хора от помагащите им средства. В последния пример беше човек, който събира кашони от контейнерите, изкарва по два, три лева на ден, на същия му бе отказано парите за отопление, същия няма вода в дома си, защото преди години за малка сума незаплатена му била спряна сумата, в последствие с лихви може би е набъбнала и той не може да я плати. В нашата държава хубава социалните служби действат, като обидени девици, може би наистина получават малки възнаграждения и тогава, като отец Иван от Нови хан, който купува запустели къщи в близки села, за да настани хората на които социалните служби не могат да помогнат. Надяваме се господин Премиер, че това, което тия хора не направиха, Вие ще помогнете за разрешаването на тия житейски проблеми. Лошото, че за такива немащабни неща трябва да Ви занимаваме и Вас, и така надеждата ми остава във Вас.

Всеки един сложен казус Ви сте го решавали с твърда ръка, но хората вървят и заради Вашата харизма. Нашия опит от наблюдения в разнородни общини и малки и големи със смесен етнос, но хора работещи честно и отворени към проблемите на съгражданите си живеят малко по-нормално, защото дават надежда за едно по- добро утре. Ние сме град-община над 50 млн. бюджет, живеем скромно и мизерно, а други по-големи общини живеят с по-малък бюджет, но по подреден бит. Това господин Премиер за прочистване на Вашите хора ще бъде необходимо във времето му защото бъдещето е не на лицемерието и на демагозите. И понеже Вие сте вярващ, казваме: Нека Бог да бъде с Вас и с Нас.

Град Самоков-2000, Ул.“Никола Образописов“ №1, НПО „Милост за слабите“

Кирил Бонев

Тел: 0894795603