СамокоВест

Николай Николов отново е в състава на Общински съвет-Самоков от групата на БСП

Споделете ни в

Николай Николов е новият общински съветник от квотата на БСП – Самоков. Групата на социалистите намаля за пореден път, след като общинският съветник Дончо Зашев зае мястото на заместник – кмет по финансовите въпроси в началото на май. Зашев смени на този пост Сия Шехтанова.

Николай Николов е инженер и е специалист в областта на техническия надзор. Той има дълъг опит като общински съветник – в няколко мандата. Открояваше се с компетентност и принципност.

На последните местни избори, през 2019 година, бе на 11 място в листата на БСП. Николай Николов събра 122 преференции в своя полза, което не успя да му гарантира мандат в началния състав на Общинския съвет. Преди него в листата на червените бяха по-младите – Георги Цурев, Боряна Спасова, Ели Георгиева, Дончо Зашев, Михаил Михаилов и Радослав Христов.

Припомняме, че в края на миналата година, след като Николай Кокалов се отказа от мястото си в ОбС поради сериозни здравословни причини, възможност да встъпят на неговото място имаха следващите поред – Никола Панев и Боряна Спасова. И двамата отказаха. След отказа им Общинската избирателна комисия обяви за избран Георги Цурев, който зае мястото.

Това е поредната промяна в състава на общинските съветници от групата на БСП.