СамокоВест

Не се предвижда промяна в местните данъци и такси на община Самоков

Споделете ни в

На 13 юли се проведе обществено обсъждане на Проекто-Наредба за определяне размера на местните данъци и такси.  Предстои приемането ѝ на юлското заседание на  Общински съвет- Самоков, планирано за 23. 07. 2020 г.

На обсъждането стана ясно, че не се предвиждат никакви промени в размера на местните данъци и такси. Такива не могат да бъдат правени в средата на календарната година, а само в края на текущата и важат от следващата. Кметът Георгиев подчерта, че са извършени корекции в Наредбата, за да може да съответства на новите нормативни изисквания. Същата е издадена на основание чл.1, ал.2 от Закона за местните данъци и такси и заменя досега действащата Наредба № 13.

Началникът на отдел „Местни данъци такси” Йорданка Велева поясни, че приемането на новата Наредба цели синхронизиране на текстовете при запазване размера на досега действащите ставки. В рамките на предвидения едномесечен срок гражданите имаха възможност да направят предложения и изразят становища по проекта, публикуван на сайта на Община Самоков, допълни Велева.