СамокоВест

Мостът към парк Лаго – изтърбушен! Преминаващите – в риск!

Споделете ни в


Всички дъски на моста към парк Лаго са изгнили. Част от тях напълно липсват. Други всеки момент ще се изплъзнат от болтовете. Докато управниците ни препускат в предизборна надпревара, някой може да се пребие.

Парк Лаго е любимо място за разходка на самоковци. Ежедневно по моста минават десетки хора, много от които на достолепна възраст. В парка тренират деца. Минават и много велосипедисти. Всички те са изправени пред угрозата кракът им да хлътне в някой от образувалите се отвори. Най-голям е рискът да се стъпи на изгнила дъска и в този момент тя да се счупи. Фрактурата е гарантирана.

Децата минават по моста, хванати с две ръце за парапета. Но това достатъчна гаранция ли е за тяхната безопасност?

Очакваме управляващите да излязат от предизборната си омая и да разпоредят незабавна подмяна на дъските, преди да е станал тежък инцидент.

Но, както е казал поетът – в свойта вяра сам не вярвам аз!

По-скоро някои от сърцатите наши съграждани, които от години облагородяват парка, ще поемат грижата и ще свършат работата. Те многократно са доказали, че нищо не може да попречи на добрата им воля – нито посегателствата, нито многобройните вандалски прояви, нито бездушието.