СамокоВест

Мкбппмн – Самоков инициира социален проект за превенция на употребата на наркотици сред подрастващите

Споделете ни в

Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Самоков въведе в работата си образователно-състезателната игра „Измамни изкушения“. Играта е част от социалния проект на МКБППМН – „Светът е красив, но опасности дебнат отвсякъде“, за превенция на проблеми като „наркотици“, „трафик на хора“, „киберагресия“. До момента участие в нея са взели седмокласници от СУ „Никола Велчев“, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“, ОУ „Христо Максимов“, ПГ „Константин Фотинов“, ОбУ „Неофит Рилски“.

В последните няколко години Европейският център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите показва тревожни тенденции в областта на наркоразпространението. Данните отчитат, че все повече млади хора посягат към наркотични вещества.

Секретарят на Комисията Бойка Буранова подчерта пред медиите, че проблемът с наркотичните вещества сред подрастващите става все по-остър. Тя посочи, че възрастта на децата, опитали наркотици за първи път, все повече пада. Затова от особена важност е да се предприемат мерки по превенция, с каквато насоченост е и проектът на Мкбппмн – Самоков „Светът е красив, но опасности дебнат отвсякъде“.