СамокоВест

Министърът на туризма Зарица Динкова ще открие най-голямото туристическо изложение у нас „Ваканция и СПА Експо“

Споделете ни в

Снимка: Пресцентър на Министерство на туризма

От днес, 13 март, София се превръща в ключово място за туризма и сектора на мебелите, дизайна, обзавеждането и интериора. В Интер Експо Център стартират изложенията ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. Очаква се те да бъдат открити от министъра на туризма Зарица Динкова в 13.00 часа. В церемонията ще участва и министърът на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто.

Изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо се проведжа с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а Република Мадагаскар е държава-партньор на форума. Основен партньор е България Еър.

Церемонията по откриване ще се състои в Централното фоайе на Интер Експо Център. Сред присъстващите ще бъдат и: Н. Пр. Лхагвасурен Саянаа, посланик на Монголия,  посланикът на Финландия в България Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос кметове, ръководители на бордове по туризъм на общини от Гърция, Сърбия, България и други официални лица.

Над 320 директни изложители

Изложения ВАКАНЦИЯ&СПА Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ превръщат София в пресечна точка на Балканите и Източна Европа за туризма и мебелния бранш. ВАКАНЦИЯ&СПА Експо ще се проведе от 13 до 15 март, а ЕКСПОМЕБЕЛ ще продължи с ден повече – до 16 март. Билетите за посещение са налични онлайн и на касите на Интер Експо Център през всички дни на изложенията. „Със закупуването на билет за едно от изложенията, присъстващите могат да посетят и двете“, уточняват организаторите.

Над 320 са изложителите в двата формата. На хилядите посетители от България и чужбина те ще предложат най-новото от портфолиото си, продукти, услуги, софтуер, ценно ноу-хау и възможност за развитие на бизнеса на национално и международно равнище. 

Многообразни са съпътстващите формати. Акценти са чартърните програми, Средиземноморските почивки, оптимизацията при директните резервации, новите инструменти за хотелска дистрибуция, увеличаване на резервациите, бъдещето на събитийния мениджмънт, възможностите за туризъм в различните български общини, характерните български ястия, вина от различни региони и др.

ВАКАНЦИЯ&СПА Експо – българското туристическо изложение

Фирми от три континента се включват във ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. „От 13 до 15 март залите ще изпълнят над 200 фирми от Европа, Азия и Африка“, коментира организаторът – Интер Експо Център. В юбилейното 40-о издание се включват изложители от България, Мадагаскар, Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия. Форумът се проведжа с подкрепата на Министерството на туризма на Република България, а Република Мадагаскар е държава-партньор.

Условията, които предоставя изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо ще дадат възможност за среща с представители на различните сегменти в туризма – национални и регионални бордове, браншови организации, туроператори, агенции, експерти, собственици, мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в голф, винения, кулинарния и младежкия туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес.

ЕКСПОМЕБЕЛ – мебелният сектор, на едно място

От 13 до 16 март в изложението за обзавеждането, дизайн и интериорен текстил ЕКСПОМЕБЕЛ ще се включат близо 120 фирми.

Организираният от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) форум обединява усилия с престижните награди DIBLA DESIGN AWARDS 2023 и Българска мебел на годината.

В залите на Интер Експо Център бизнес изложение ЕКСПОМЕБЕЛ ще събере изложители и посетители от сегментите на корпусните и тапицирани мебели, матраци, подматрачни рамки, маси, столове, офис и градински мебели, интериорния текстил, дървопреработката, софтуера, дизайнерските решения и др.

На 13 март ще бъдат раздадени наградите за интериорен и продуктов дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2023. Организирани от екипа на dibla.com, те оценяват труда на българските професионалисти. С прецизната си оценка международното жури определи Дизайнер на годината и най-добрите в категории Обществен интериор и Жилищен интериор.

В същия ден, 13 март, за 10-и път, се раздават отличията на конкурса Българска мебел на годината, организиран от сп. МD„Дизайн, интериор, архитектура“, в партньорство с БКДМП и Интер Експо Център. Съревнованието е за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер.