СамокоВест

Летният сезон в Боровец стартира с “Магията на Рила планина”

Споделете ни в

magiqta na rila planinaОстават броени дни до откриването на летния сезон в Боровец. Официалният старт на лято 2015 ще бъде даден с фолклорния фестивал “Магията на Рила планина” на 19.06.2015 година.
Традиционният вече летен фолклорен фестивал „Магията на Рила планина” ще се проведе на паркинга срещу хотел „Айсберг”. Организатори са Съюзът на хотелиерите и собствениците в курорта и Община Самоков.
Три дни – от 19 до 21 юни – петък, събота и неделя, певчески и танцови състави, инструментални групи и индивидуални изпълнители ще се надпяват, надсвирват и надиграват. Майстори на художествени занаяти от Националната занаятчийска камара и Националното движение „Работилница Седянка” ще демонстрират своите умения и ще предлагат изделията си на организирания базар. Ще бъдат представени и вкусни местни гозби и лечебни билки.
От Бороспорт за целия сезон са подготвили редица летни забавления и изкушения.
Спускане по обновените трасета на Маунтин Байк Парк Боровец, посещение в едно от най-големите ловни стопанства в страната – “Искър”, възможности за спортен риболов и каякинг. А приключенията във Въжен град – „Бороландия“ ще донесат много радост на децата.