СамокоВест

Лека кола влетя в кръчмата на „Петте кюшета”

Споделете ни в

policaiВчера към 8 ч. сутринта на кръстовището в кв. ”Самоково”, известно като „Петте кюшета”, лека кола Хонда влетя в близкото заведение. Като по чудо катастрофата не взе жертви.
Хондата, управлявана от Таня Александрова не спира на знак „Стоп” и отнема предимството на пътуващото по главния път „Рено”, управлявано от Ани Мишкова от Доспей. Водачите са тествани за алкохол и са с отрицателни проби. На нарушителката е съставен акт от 150-200 лв.
Минути, преди Хондата да избие стената и да изпотроши витрините, на близката маса е седял един от редовните клиенти на заведението. Според него Бог го е запазил, защото ако беше останал на мястото си в най-добрия случай щеше да стигне до болницата, а за най-лошия не му се мисли. На заведението са нанесени сериозни материални щети – 6 м от лицевата стена е пробита, счупена е дограмата, на отоплителната система радиаторите са изкривени. Собственикат Валентин Околски се надява нарушителката да поеме щетата, тъй като няма застраховка и трудно ще възстанови пораженията.
В непосредствена близост до кръстовището са детска градина Самоково и професионалната гимназия „Никола Вапцаров”. Независимо от поставения знак „Внимание деца!” скоростта, с която се движат превозните средства често надхвърля 100 км. в час. Жителите на квартала многократно са сигнализирали полицията да се контролира участъкът, но не се взети адекватни мерки. За катастрофата са допринесли и паркираните неправилно автомобили. А най-опасни са мотористите, които обикновено карат като на състезание. Живущите наблизо са категорични, че ако не се предприемат действия за спазване Закона за движение и пътните знаци това няма да е единствения инцидент.