СамокоВест

Криминалисти от Самоков заловиха 4-ма софийски роми да крадат цветя от гробищата с цел продажба

Споделете ни в

Съставени са им актове и за нередовен автомобил, за управление на МПС без книжка, за нарушения по закона за личните документи и др.
Служители на РУП – Самоков заловиха двама мъже и две жени от ромски произход да крадат цветя от гробищата в парк „Ридо“. Извършителите са жители на София. Четворката се придвижвала с лек автомобил със софийска регистрация. При задържането, униформените открили голямо количество цветя в колата им. Видимо, четиримата роми от столичния квартал „Горубляне“ са възнамерявали да търгуват с откраднатите от гробищата цветя. Полицията в Самоков се е отзовала на подаден сигнал и е заловила четворката по време на извършване на деянието. Цветята са конфискувани.

Пред органите на МВР четиримата извършители са направили самопризнания по случая. Материалите са докладвани в Районна прокуратура- Самоков. Освен за кражбата, на въпросните лице са написани още няколко акта – за нередовен автомобил, за управление на МПС без книжка, за нарушения по закона за личните документи и др.

Оказало се, че лицата имат няколко издадени, но невръчени наказателни постановления, които от полицията в Самоков са им връчили след залавянето им.