СамокоВест

Краси Анев със сребърен медал в преследването на европейското по биатлон

Споделете ни в

krasimir anevКрасимир Анев спечели сребърен медал в преследването на 12.5 километра на Европейското първенство по биатлон в Отепя (Естония).
Последният индивидуален старт от тазгодишното Европейско първенство се оказа много успешен за нашите момчета. Преследването на 12.5км. в Отепя беше изключително интересно и непредсказуемо до самия край.
Красимир Анев донесе вторият медал за България. Преди няколко дни Владимир Илиев грабна бронзовото отличие в индивидуалната надпревара. А днес Краси зарадва родните фенове.
Самоковлията завъртя три наказателни обиколки в хода на състезанието и заслужено спечели сребърното отличие. Владимир Илиев нямаше късмет в стрелбата и сбърка цели 6 пъти на стрелбището, което го класира на 11-а позиция.
Победител стана Алексей Слепов (Русия), който потегли първи по трасето и завърши на същата позиция в крайното класиране. Представителят на „сборная“ не даде никакъв шанс на конкуренцията и след три наказателни обиколка спечели титлата в преследването.
Третото място се определи след голяма драма, в която Антон Бабиков и Ларс Хегле Биркеланд паднаха върху финалната линия. Представителят на Норвегия беше по напред, но се спъна и загуби бронзовия медал, който отиде в актива на Русия. Бабиков завърши състезанието с четири наказателни обиколки.