СамокоВест

Комплекс СамЕлион-Самоков бе удостоен с приза „Инвеститор в общината“ на НСОРБ

Споделете ни в

На тържествена церемония в зала „Перуника“ в курорта „Албена“ бяха връчени Годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България.

В категорията „Принос в развитието на местното самоуправление“ бяха отличени общините Хасково, Горна Оряховица и Иваново, както и кметовете на Русе – Пенчо Милков, на Крумовград – Себихан Мехмед, и на Брезово – Христо Енков.

Награди „Партньор на общините“ за подкрепа на значими социално-отговорни инициативи получиха „Геотехмин“ ООД, сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и фондация „Св. Николай Чудотворец“ и „Есетере-България“ – за своя съвместен социален проект в Добрич „Чудната градина“.

С приз „Инвеститор в общината“ бяха отличени „СамЕлион“ АД – за Многофункционален комплекс „СамЕлион“ в Самоков, „Велиленд“ ООД – за развлекателен парк в община Велинград“, „Търговска лига – глобален аптечен център“ АД – за нов модерен комплекс в бургаската Многопрофилна болница за активно лечение „Сърце и Мозък“, и „Леони-България“ – за предприятие за производство на автомобилно окабеляване.

В категория „Глас на общините“ бяха наградени журналистът Лили Границка от „Медиапул“, която бе номинирана от НСОРБ, управителят на информационна агенция „Добруджа“ Веселин Димитров – предложен от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, и журналистът Мария Луцова-Димитрова от Пловдив.

Отличия „Общественозначими кампании, насочени към общините“ получиха „Нестле“ АД – за „Живей активно“, и „Девин“ ЕАД – за „Доверие във всяка капка“. Почетни грамоти бяха присъдени на кметовете на общините Созопол, Благоевград, Доспат, Русе, Тетевен, Габрово и Плевен за споделяне на добри практики и опит със свои колеги.