СамокоВест

Кой ще заеме мястото на Николай Кокалов в Общински съвет-Самоков зависи от преференциите за кандидатите от листата на БСП

Споделете ни в

Със свое решение от 8.11.2021 г. Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на Николай Кокалов като общински съветник от листата на БСП ЗА БЪЛГАРИЯ. Основание за решението е подадено от Кокалов заявление, че поради болест не може да изпълнява задълженията си. Със същото решение Комисията обяви за избран за общински съветник следващия от листата на партията  – Никола Атанасов Панев.

На редовното заседание на Общинския съвет от четвъртък стана ясно, че Никола Панев е отказал да стане общински съветник на мястото на Кокалов. Кой ще бъде новият общинар от БСП зависи от преференциите за кандидатите от листата на партията.

Припомняме, че на местните избори през 2019 година кандидатът под №9 Боряна Спасова е с 69 преференциални гласа, следват Георги Цурев със 75, Николай Николов – 122, Димитър Симитчиев със 128. Кандидатът с № 14 Щерьо Димитров е събрал 167 гласа, а бившият заместник кмет Васил Сайменов, който е на 21 позиция в листата на БСП, е получил подкрепата на 225 избиратели.

Предстои Общинската избирателна комисия да вземе решение и да обяви кой ще бъде избран за общински съветник от листата на БСП на мястото на Николай Кокалов.