СамокоВест

Кметът на общината Владимир Георгиев смъмри селските кметове за липсата на инициативност и отговорност

Споделете ни в

vladimir georgiev kmetДнес кметът на общината Владимир Георгиев проведе среща с кметовете на населени места и с кметските наместници за оценка на работата им. Градоначалникът смъмри колегите си за липсата на инициативност и непоемане на отговорност от тяхна страна. Георгиев посочи като слабост в работата им ненавременното подаване на сигнали за трудно решими проблеми, липсата на добри връзки с общинското ръководство и с жителите на съответното населено място, недобро планиране на дейностите, недостатъчна оперативност при вземане на управленски решения. Селските кметове бяха скастрени и за несправяне с нарушителите на обществения ред и липсата на санкции на провинилите се. Георгиев укори колегите си, че недостатъчно популяризират дейностите по подобряване облика на селата и за непълното използване на щатните служители по места.
Кметовете и наместниците поставиха пред кмета на общината и заместниците му проблеми свързани с почистване на речните корита, укрепване на пътища и мостове, с облагородяване на обществени пространства, с ВиК системите, авариите във водоснабдяването и електрозахранването, с функциите на назначените по програма Сигурност.
В същото време кметът на общината Георгиев не пропусна да се похвали с ремонта на пътя Самоков-Ихтиман, на улици и тротоари в града и за предстоящия ремонт на пътя до Дупница. Посочи, че е стартирана процедура по възлагане на обществена поръчка за изготвяне на идейни проекти за “Изграждане и реконструкция на ВиК мрежата и съоръженията на селата Говедарци, Маджаре, Мала Църква и Бели Искър и Община Самоков и изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води”, възлизащ на 100 хил. лв. Изпълнението обаче ще зависи от финансовата обезпеченост. Във връзка със снабдяването на жителите от селата, които не разполагат с общински гори, с дърва за огрев предстои среща на общинското ръководство с директора на Държавно горско стопанство.