СамокоВест

Кметът и съветниците съсипват частния хотелиерски бизнес в общината

Споделете ни в

hotel arenaПо предложение на кмета Владимир Георгиев, общинските съветници утвърдиха дотирани цени на услугите в общинския хотел, с което съсипват частния хотелиерски бизнес в общината. Цената на нощувка в хотел „Арена” е 25 лева с всички екстри- басейн, СПА център, сауна, парна баня, джакузи, фитнес, паркинг. Разликата до реалната цена се покрива от бюджета. Решението на местните ни величия е цинично, защото наред с останалите жители на общината, преференциалните цени в общинския хотел се поемат от данъците и на частните хотелиери, чийто бизнес е доведен до колапс. Двадесет и двама от тях внесоха в общинска администрация протестна подписка, в която изразяват възмущението си от нелоялната конкуренция.  В отговор кметът ведно със заместника си Радослав Стойчев, управителката на „Арена” Любослава Ярловска и ръководителката на Туристическия информационен център Иванка Вукова проведе среща с представители на частния хотелиерски бизнес. Исканията на бизнеса представи Емилия Борисова. В протеста вносителите основателно посочват, че хотел „Арена” е изцяло на загуба и е в тежест на общинския бюджет. „В същото време с нелоялната конкуренция към останалите туристически обекти – хотели, семейни хотели, къщи за гости и самостоятелни стаи, той поставя под въпрос тяхното съществуване.”, се казва още в подписката. Според присъстващите хотелиери и Туристическият информационен център обслужва единствено хотел „Арена”, като насочвал всички резервации към него.

В своя защита кметът Георгиев и заместникът му Стойчев посочиха, че хотел „Арена” е построен и наследен от предишната управа на общината. Че общината е принудена да го стопанисва чрез общинско предприятие, тъй като всички опити да го продаде или отдаде за стопанисване и управление са претърпели пълна фиаско, което по никакъв начин не поставя частните хотелиери при равни условия и не би трябвало да е предмет на разискване. Като изключително предимство за общината кметът подчерта, че благодарение на залата и на хотела се организират различни изяви, на тях се привличат и повече туристи, което е от полза и за другите хотелски обекти в Самоков. Но премълча, че привлечените по този начин туристи не запълват капацитета на общинския хотел, а не ли да се насочат към другите места за отдих и почивка. Общо взето на срещата от страна на представителите на общината се изказаха доста неистини, явни лъжи и абсолютни глупости. Като се почне от предложението на Любослава Ярловска да се определят преференциални цени за ползване на басейна и някои други услуги в нашия хотел от страна на посетителите на другите хотели в града ни и се стигне до изявлението на шефката на информационния център Вукова, че предстои да заработи сайт, чрез който ще се дава информация за всички хотелски и ресторантьорски услуги в общината. Излишно е да обясняваме, че във времето на интернет услугите в този му вид Туристическият информационен център никому не е нужен. Той обслужва единствено интересите на раздутия си щат, който по закон в Самоковска община винаги се заема от отроците на именити комунистически фамилии. Така че и неговата издръжка тежи на общинската хазна без никаква реална полза от това. На срещата с гражданите общинските управници се опитаха просто да им замажат очите, но без успех. На финал мнозина от тях заявиха, че ще търсят правата си по всички възможни начини.

СамокоВест многократно е давал гласност на огромните щети, които нанасят на общинската хазна решенията и действията на местните управници от години насам. Строителството на хотелите в Самоков и Боровец, на общинския блок и Спортната зала, участието на общината в така наречения „Супер Боровец”, в търговските дружества„Борико” и „Надар”, престъпният добив на инертни материали от коритото на река Искър и редица още скандални сделки ни струват стотици милиони левове. А фалшивото поддържане на никому ненужното строителство ни ощетява с по още 1-2 милиона годишно.  Безусловно плод на сериозни корупционни схеми, далаверите на управниците ни удрят по джоба всички редовни данъкоплатци. За сметка на това личните сметки на няколко мандата властимащи набъбнаха със сериозни суми – от порядъка на няколкостотин милиона на глава. А сега, наред с вредите на бюджета и злоупотребата с общинската собственост, действията на местните управници съсипват и бизнеса на частните хотелиери в общината и оставят без поминък хиляди самоковци. При рекордната безработица в общината с определено „мъдрото” си управление кметът Владимир Георгиев и камарилата общински съветници вземат залъка от устата не само на собствениците на хотели и техните семейства, но и на служителите и работниците.

 

One thought on “Кметът и съветниците съсипват частния хотелиерски бизнес в общината

  1. Комунистите са не способни да създават стойност, те могат само да заграбват създаденото от други и да го преразпределят /най-вече за себе си/. Тази функция те изпълняват благодарение на властта, която са заграбили – смисъла на тяхното съществуване. Единственият начин да се оправи България е да се отнеме трайно властта на комунистите!

Comments are closed.