СамокоВест

Кметът Георгиев сключи договор за 390 хил. лв. с ЕТ „Океан- Йордан Дончев” за модернизиране на предприятието

Споделете ни в

Кметът Владимир Георгиев, като председател на УС на МИРГ-Самоков и Йордан Дончев, управител на ЕТ „Океан- Йордан Дончев” сключиха договор за „Модернизиране на съществуващо преработвателно предприятие на едноличния търговец. Финансирането е по Програма за морско дело и рибарство 2014-2021 по мярка 02 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури” от Стратегията на МИРГ Самоков.

От Местната инициативна група уточняват, че фирмата е специализирана в производството на рибни специалитети, предястия и морски деликатеси. Рибните продукти са приготвени по уникални рецепти, даващи превъзходен вкус и качество. „Океан“  е утвърден и надежден партньор на повече от 300 фирми в България.

Проектът предвижда модернизиране на предприятието като ще се повиши производствения капацитет и същевременно ще се реализират икономии на енергия, суровини и материали.  Модернизацията на производство се изразява в използване на нови, енерго- и ресурсно ефективни машини и съоръжения, които ще бъдат и по-продуктивни. По проекта се предвижда изграждане на фотоволтаична система с мощност 30 кW на покрива на съществуваща масивна сграда в село Белчин и доставка на универсална машина за производство на хайвер, която ще гарантира високо качество на продуктите при намаляване на загубите от производство и икономия на суровини и енергия. Проектното предложение ще допринесе за постигането на стратегическа цел  за повишаване конкурентоспособността на предприятията от сектора аквакултурата на територия на МИРГ Самоков, при ефективно и екологосъобразно използване на ресурсите. Стойността на инвестиционното предложение е 390 хил. лв., като 50% от сумата се осигурява от финансиращата програма, а другата половина са собствени средства.