СамокоВест

Кметът Владимир Георгиев се увековечи в кондиката на Самоков

Споделете ни в

vladimir georgievВчера, на официална церемония, кметът Владимир Георгиев се увековечи в летописната книга на Община Самоков. Кондиката се роди с решение 1301 от 20.05.2010 г на Общинския съвет, с което се дава съгласие за изписване на летописна книга за извършеното от кметовете на Самоков от 1878 г. та до веки веков.
Книгата бе изработена в манастир „Св. Апостоли Петър и Павел” с. Долни Лозен – София. Кориците са изпълнени според древните църковни традиции с ръчна бродерия върху червено кадифе и украсени с естествени перли, тертер и стъклени камъни, тип кристали. Страничния обрез е подплатен с варак. На предната корица е монтирана иконата на покровителя на града – свещеномъченик Симеон Самоковски, а в четирите ъгъла, в отделни медальони, са изобразени старинните черкви в града. На втората корица в центъра е разположен гербът на Самоков, а в ъгловите медальони – местни исторически паметници. Образите са позлатени с варак. С една дума: още клюн – та паун.
От вчерашния паметен ден, между обсипаните с бисер, тертер и мъниста корици на кондиката лежи и подписът на последния пръв администратор на Община Самоков Владимир Георгиев.
Като изключителни заслуги на управлението му са посочени реализираните по европейски програми проекти, инфраструктурни обекти, обновяване на сгради на училища, отделения на болницата, нови сгради на социални центрове, дневни центрове за възрастни, благоустроени пространства в централна градска част при Голямата чешма, Чадър чешма, Козела, възрожденската композиция на Константин Фотинов и списание „Любословие“, мемориални плочи, експозиции на спортната слава. В активите му са включени и двата монумента на Самоковото, въпреки че не проработиха за празника на града – както се бе врекъл кметът. Но, нейсе.
Извън летописната книга останаха рекордно високата безработица в общината, циганската престъпност, незаконните ромски къщи, крадените ток, вода и канал, които плащат редовните данъкоплатци, невъзможно скъпата цена на водата, лошото й качество, остарялата ВиК мрежа, опасните съоръжения в занемарените детски площадки (построени само преди няколко години с наши пари), безконтролно препускащите по улиците и пасящите в градинките коне, бездомните кучета, грозящите самосрутващи се сгради и, и, и…..В кондиката не намери място и масовото бягство на образованите млади хора, обричащо на безбъдещност града на Самоковите.
Каква ирония!

One thought on “Кметът Владимир Георгиев се увековечи в кондиката на Самоков

  1. В началото комунистите се бореха срещу частното и вярата, и в името на народа утепаха мнoго хора и направиха национализация . И видеха че нищо добро не става. И в един ден се прекръстиха и станаха социалисти и верващи по и от папата. И пак същите в името на народа приватизираха и взеха що можаха за себе си. И мнозина станаха и богати и верващи. И така дето е текло тече като из чешма. И ни в една книга се не написа, че се бориха срещу капитализма за да станат капиталисти, и никой не разбра защо бе тая дивотия и защо утепаха толкова много хора.

Comments are closed.