СамокоВест

Китайски учители доброволци ще обучават безплатно ученици от Софийска област на китайски език, след среща на Областния управител с представители на провинция Хубей

Споделете ни в

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с Ху Ликян – председател на Комитета на Китайската комунистическа партия в провинция Хубей. Срещата е на изключително високо ниво и по покана на Ху Ликян. По време на срещата Тодоров и Ликян обсъдиха дългогодишните приятелски отношения между двете страни, инфраструктурни и култури проекти, развитие на земеделието, засилване на връзките в областта на туризма.

Тодоров и Ликян подчертаха, че само две седмици след сключване на Меморандум за сътрудничество между провинция Хубей и Софийска област, вече има реални действия и китайски учители доброволци напълно безплатно ще обучават деца от училищата в Софийска област на китайски език. Обучението по китайски език ще се осъществи със съдействието на институт „Конфуций“ към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий“.

По време на разговора, Ликян се обърна към Тодоров с думите: „ Вие сте млад, но напълно завършен като личност. Бъдещето е тепърва пред Вас“.

На срещата присъстваха и високопоставени представители от провинция Хубей – Цай Тяншан – главен секретар на Комитета на Китайската комунистическа партия, Цао Хуфенг – вицепрезидент на „Федерацията за индустрия  търговия“, Сао Сонг – заместник генерален директор на Комисия за развитие и реформи, Ай Ли – юрисконсулт към „Търговска федерация“, Ма Айгу –  юрисконсулт към отдел „Международни отношения“.