СамокоВест

Кирил Петков се срещна със симпатизанти в Самоков

Споделете ни в

Кандидатите за народни представители от Продължаваме промяната за 26МИР-София област се срещнаха за пореден път с гражданите на Самоков. Участие в срещата- разговор взе и Кирил Петков. На срещата присъстваха много млади хора от Самоков и селата, утвърдили се в своите професии, с успешна кариера, с активна обществена позиция.

Водачът на листата д-р. инж. Александър Дунчев, заедно с Юрий Козлов – учител и съветник на министъра на икономиката в служебното правителство, Лулчо Георгиев – мениджър продажби, Ана – Мария Вълканова – предприемач и финансистът Милен Манев представиха приоритетите на Политическия проект за постигане на нулева корупция, за спиране течовете на обществени средства, за увеличаване приходите в държавата, които да бъдат инвестирани в качествено образование и здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, осигуряване на достойни доходи за възрастните хора.

Те отговориха на въпросите на самоковци за опазването на горите и високата цена на дървата през зимата, за нереално високата цена на водата, за значението на курорта Боровец за препитанието на много жители на общината.

Д-р. инж. Дунчев посочи, че усилията му са насочени към въвеждане на иновативна система за борба с незаконните сечи и контрол на горите в Югозапада. Само за четири месеца като ръководител на Изпълнителна агенция по горите в рамките на служебния кабинет, спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеча, предприема редица мерки за повишаване на прозрачността и публичното участие при контрола в горите.

Относно Боровец Дунчев поясни, че е запознат със ситуацията. Той подчерта, че разполага с договори, които са свързани само с права и никакви задължения. Той определи договорите като „бял лист“, даден на съответен икономически субект да се разполага със съответна част от курорта, което за него е недопустимо. Практика, която трябва да бъде регулирана не само с права, но и със задължения.

Присъстващите на срещата изтъкнаха, че самоковци плащат една от най-високите цени на водата, въпреки че на територията на общината тя идва по гравитачен път. В отговор Кирил Петков заяви че е национална практика да се определя първо печалбата на едно дружество, а след това разходите, което е алогично за един нормален бизнес. Ценообразуването е грешно, не следва никаква бизнес логика и това трябва да се промени, категоричен бе той.

Кирил Петков и Александър Дунчев подчертаха, че разчитат на подкрепата на хората за постигане на нулева корупция, за спиране течовете на обществени средства, увеличаване приходите в държавата чрез повишаване събираемостта им, които да бъдат инвестирани в качествено образование и здравеопазване, свободна и конкурентна икономика, осигуряване на достойни доходи за възрастните хора. Те изтъкнаха, че листата е съставена от специалисти в различни области, които нямат предишен политически опит, но са с основното желание да бъдат двигател на така желаната от всички промяна на България, такава каквато трябва да бъде – да осигурява достоен живот на българите, с премахването на схемите, източването на средства и принуждаването на хората да напускат страната, заради нейната икономическа и финансова нестабилност.

Самоковци попитаха за офис на партията и къде могат да поставят своите въпроси. В отговор водачът на листата Александър Дунчев посочи: „Нашият офис е тук, навън, сред всички вас. Важно е за нас да се срещаме очи в очи с хората и да разговаряме. Да ги слушаме и да ги чуваме. А всеки, който подкрепя идеите и вижданията ни става наш партньор в работата ни. Срещаме помощ в кампанията от самоковци“.

Кирил Петков изтъкна, че промяната може да стане, когато на 14 ноември излязат повече хора да упражнят правото си на вот и заявят желанието си за истинска промяна.