СамокоВест

Квартал „Самоково“ отново без вода – информация отникъде!

Споделете ни в

Проблемите с водоснабдяването на кв. „Самоково“ в Самоков са от години. Но след прехваления ремонт на водопровода по улица „Преспа“, който трябваше да ни гарантира по-сигурно водоснабдяване, станаха буквално ежедневие. Без никаква информация, водата внезапно спира и я няма в продължение на часове. Животът в квартала замира. Липсата на вода е огромен проблем най-вече за семейства с малки деца, за възрастните и за болните хора. При това този ад без вода се случва в град, разположен в полите на Рила – най-водоносната планина в България.

И всеки път липсва каквато и да било информация за причините и времето за възстановяване на водоснабдяването. И днес на страницата на ВиК Софийска област няма съобщение за авария в район Самоков.

При чудовищно високата цена на водата в Община Самоков, където живителната течност постъпва изцяло по гравитачен път, спирането на водата и безобразното ѝ качество са парекселанс  престъпления.

До кога? Пандемията спря протестите, блокира работата на гражданската инициативна група по проблемите с водата в общината, държавното ВиК дружество си събира парите и както се казва: Битият си е бит, е…… си е е…!