СамокоВест

Инж. Петър Георгиев пред Forbes: Искам да направя нещо запомнящо се, което да оставя след мен

Споделете ни в

„Искам да направя нещо запомнящо се, което да оставя след мен. Самоков има потенциал за развитие и да привлeче нови хора, но липсва съвременна инфраструктура и подходящо жилищно настаняване“, споделя инж. Петър Георгиев в интервю за Forbes България с редактора Мирослав Майер по повод предстоящото завършване на комплекса „СамЕлион“.

Според екипа на престижното международно бизнес издание, комплексът е проектиран и построен с мащаб и мисъл за природата, хората и развитието на града. В него има 36 модерни къщи, естествено вградени в зелена и просторна околна среда, спортна зала с 3000 места, медицински център, басейни, хотелска част.

Инж. Петър Георгиев вярва, че архитектурата трябва да е в хармония с природата и затова жилищата в комплекса са екологични и енергоефективни. Със същата мисъл включва в проекта си и хотелска част, където гостите могат да се насладят на прекрасни гледки към Рила, както и на комфортни условия за почивка и развлечения.

Като дългогодишен спортен деятел, основен спонсор на баскетболния „Рилски спортист“, инж. Георгиев добре разбира колко важни са спортът и здравето за качеството на живот. Затова интегрира спортна зала с 3000 места в комплекса, плувни басейни, специализиран медицински център. „Това ще е не само място за провеждане на спортни мероприятия от национално и международно значение, но и център за спортни занимания на местните жители и гости на общината. Този подход ще допринесе за привличането на нови инвестиции и ще стимулира активния начин на живот на жителите на Самоков“, убеден е предприемачът. Инвестицията в комплекса „СамЕлион“, който е разгърнат върху 70 декара, е 80 млн. лв. Очаква се строителството да завърши до края на 2023 г. Комплексът ще осигури над 200 работни места, коментират от изданието.

От своя страна, сайтът ни в своя публикация „Мащабният комплекс СамЕлион в Самоков предлага всички условия за здравословен живот, спорт и почивка между София и Рила“, посочва:

„Мащабният комплекс СамЕлион в Самоков предлага всички условия за здравословен живот, спорт и почивка между София и Рила. Новият проект, който се реализира в Самоков, включва затворен комплекс с 36 къщи, хотел, конферентен център, публични пространства и ресторанти с чиста храна собствено производство. Спортно-възстановителната част на комплекса предлага нова мултифункционална зала за 3000 човека, тренировъчни и фитнес зали, плувни басейни, медицински и спа център.

До края на годината предстои да завърши изграждането на мащабния нов комплекс СамЕлион в най-зелената част на рилския град. Проектът следва концепцията за здравословен живот близо до природата и предлага съобразена със заобикалящата среда архитектура с уникална комбинация от функции и пълен достъп до разнообразни спортни и възстановителни услуги.

Освен просторен жилищен комплекс с 36 къщи за продажба, СамЕлион включва публична част с хотел, голям спортно-възстановителен център със зала за 3000 човека и разнообразни пространства за спа, спорт, релаксация и здраве, достъпни за всички живущи и посетители.“