СамокоВест

Иван Гешев и граждански организации представиха в Самоков общ политически проект

Споделете ни в

Бившият главен прокурор Иван Гешев, съвместно с граждански организации, представиха в Самоков общ политически проект. Събитието се състоя в неделя (10 декември) в конферентната зала на хотел „Арена“. В платформата „Граждански блок“ участва и Сдружение „Бъдеще за ромската общност“.

По думите на Иван Гешев „Граждански блок“ е гражданска организация, в която има почти 40 граждански организации. „Нашата цел е гражданите, независимо от коя общност са, да знаят, че от тях зависи нещо и да участват в политическия процес, а не гласовете им да бъдат използвани и да влизат в едни търговски дружества“, каза той.

Радослав Костадинов, представител от „Бъдеще за ромската общност“, заяви, че присъстват на представянето на формацията, защото искат да представят другото лице на ромите. „Млади, образовани, интелигентни хора – такива, каквито сме, а не такива, каквито ни показват, каза Костадинов и допълни „Нашата идея ще бъде проста и ефективна. Искам да влезем в контакт с всички роми от махалите да чуем техните проблеми и техните искания, да търсим заедно начин как те да се решат ефикасно и бързо“. По думите му Сдружение „Бъдеще за ромската общност“ ще бъде катализатор, за да привлича образовани роми от цялата страна.

„Щастлив съм, че „Гражданският блок“ се приема толкова добре. Той се разраства бързо, което говори, че сме на прав път. Затова ще направя всичко възможно след празниците да посетя повечето по-големи градове в страната и да споделя идеите си на място с вас“, каза от своя страна Гешев и подчерта, че няма съзнателна държавна политика спрямо ромската общност.