СамокоВест

Засякоха 147 пътни нарушения по време на двудневна полицейска акция в община Самоков

Споделете ни в

За времето от 29 до 31 май, включително, на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места. Тя се проведе и на територията, обслужвана от РУП- Самоков.

Действията на екипите бяха насочени към контрола на водачите по отношение на: неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, неспазване на пътните знаци и маркировката, както и недопускане на управление от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол и/или наркотични вещества. Успоредно с това се следеше за спазването на скоростните режими, като за целта бе ползвана цялата налична техника от преносими и стационарно-преносими камери.

За периода на операцията, от 17:00 ч. на 29.05.2020 г. до 20:00 ч. на 31.05.2020 г в община Самоков пътните полицаи са установили общо 147 нарушения. Съставени са 60 фиша и 58 акта. Установен е един водач, употребил алкохол и един, шофиращ под въздействието на наркотични вещества.

Най-много са установените нарушения за непоставени обезопасителни колани в моторните превозни средства –  санкционирани са 14 водачи и 9 пътника.